Extension and Internal Re-Design Epping Forest

Our clients loved their home and the area in which they lived but they needed more space and wanted a more open layout to their house. BDB worked closely with one of our panel of architects to come up with a design that would fit the future needs of our client and their family. An extension across the front of the house, plus a small side kitchen extension, has given our client a large, bright and airy kitchen/dining area, as well as an open, impressive hallway, a shower room which is suitable for mobility impaired usage and a large study/downstairs bedroom.

BDB provided our clients with tailored lighting solutions for the different spaces we created on the ground floor of the house, as well as externally. Innovative smart electric underfloor heating was specified and installed in the shower room and sanitary ware was chosen in order to maximise available space. We retro-fitted underfloor heating in the existing kitchen area, as well as fitting underfloor heating in the new dining area. The porch and hallway were re-configured to maximise the available space and corridors were widened. We brought light to the new extended spaces using smart electric roof lights.

BDB carried out all the building works to create the new spaces, as well as the installation of roof lights, re-fitting of the kitchen, fitting out of the shower room, tiling in the kitchen and the shower room and all electrical and plumbing works. We also project managed some of the specialist elements (such as electric blinds installation and smart front door installation) for which the client used their own contractors since BDB didn’t offer those particular services.Close Text
Open Text